IMPREZA INTEGRACYJNA
Dwór w Woli Zręczyckiej
Polska, Wola Zręczycka k. Gdowa
przy grupie min. 18 osób
W
cenę programu wliczono:
- zakwaterowanie ze śniadaniem w pok. 2-osobwych w Dworze
- 1 * kolacja, 3 * obiad,
- biesiadę w Chacie Dworskiej z pieczonym prosiakiem po wiejsku,
wiejskimi rozmaitościami, grzańcem galicyjskim (225 ml/osoba ) i
beczką zimnego piwa,
- Wynajęcia Chaty Dworskiej,
- Wróżka - w trakcie biesiady
- Rajd po Ojcowskim Parku Narodowego (przewodnik, wejście do
Groty Łokietka oraz przejażdżka dorożkami ze zwidzeniem ruin
zamku kazimierzowskiego z przewodnikiem w stroju
średniowiecznego mincerza. Dla każdego uczestnika pamiątka!
- Wycieczka w dniu III (zwiedzenia Jaskini oraz zabawa
integracyjna z elementami wspinaczki skałkowej) oraz piesza
wędrówka Dolinkami Podkarkowskimi
- ubezpieczenie NNW
- transport: bus na trasie: Warszawa - Gdów - Warszawa i w czasie
wycieczki (ok. 3000,00 zł)
PROPONOWANY PROGRAM
Dzień
I
Przyjazd do Dworu koło godz. 16.00 - 17.00 - zakwaterowanie i
lekki obiad
Godz. 17.00 - 19.00 - szkolenie (miejsce Jadalenka w Dworku)
Koło godz. 19.00 - kolacja
Dzień
II
Godz. 8.30 - 9.30 - śniadanie,
Po śniadaniu przejazd do Ojcowa na Rajd, na początek przejście
szlakiem zielonym prowadzącym grzbietem lewej strony Doliny
Prądnika oferującym najpiękniejsze widoki na całą dolinę,
następnie zejście na dno doliny i piesza wędrówka do Źródełka
Miłości i Bramy Krakowskiej. Po krótkiej przerwie wejście przez
Wąwóz Ciasne Skałki na najwyższe wzniesienie na terenie
Ojcowskiego Parku - Górę Chełmową; na której szczycie znajduje
się największa jaskinia Parku - Grota Łokietka. Po zwiedzeniu
jaskini zejście czarnym szlakiem do Ojcowa.
Koło godz. 15:00 - 15:30 - obiad w Gospodzie pod Kazimierzem w
Ojcowie,
Godz. 16:30 - przejażdżka dorożkami przepiękną Doliną Sąspowską.
Zakończenie przejażdżki przy Ruinach Zamku Kazimierzowskiego.
Zwiedzenie Zamku z przewodnikiem w stroju Średniowiecznego
mincerza, dla każdego uczestnika pamiątka.
W
przypadku niepogody:
Po śniadaniu przejazd do Zamku w pieskowej Skale (zwiedzanie Zamku
z przewodnikiem, następnie przejazd do Jaskini Nietoperzowej
(zwiedzenie Jaskini), i przejazd na obiad do Gospody pod
Kazimierzem.
Po obiedzie wg poprzedniego opisu. Jeżeli jednak nadal będzie
deszczowa pogoda wówczas proponujemy przejazd do Krakowa
(zwiedzenie Wawelu)
Koło godz. 18:30 - 19:00 - przyjazd do Dworku
Godz.
19:00 - 19:30 - wieczorna biesiada (z pieczonym prosiakiem po
wiejsku, wiejskimi rozmaitościami, grzańcem galicyjskim (225
ml/osoba ) i beczką zimnego piwa. + obsługa.
W
czasie biesiady przy okrągłym stoliku będzie czekała na chętnych
poznania swej przyszłości WRÓŻKA!
W Chacie będzie sprzęt muzycznym na płyty CD.
Dzień
III
Godz. 8.30 - 9.30 - śniadanie, wykwaterowanie,
po wykwaterowaniu przejazd do Jaskini (zwiedzenie jaskini) oraz
zabawa integracyjna "JAK GROTOŁAZ"
Program:
- "czy na pewno się zmieszczę" - przejście przez wąski korytarz,
- "dotknąć stalaktytów" - wspinaczka na próg skalny,
- "z wizytą w Kostnicy" - 6 metrowy zjazd na linie do niższej
sali,
- "więcej przestrzeni" - wejście po drabince speleo do Sali
Balowej.
Dla
wytrwałych:
- "praca "na przodku"- tu można poczuć smak odkrywania jaskiń.
Grupa zostanie podzielona na dwie mniejsze (po 9 osób) - pierwsza
grupa zwidza jaskinię a druga ma zajęcia potem odwrotnie.
- Grupy 9-cio osobowe zaopatrzone w latarki i mapę zwiedzają
jaskinię, pokonując poszczególne punkty wyprawy.
- Zajęcia prowadzą instruktorzy Polskiego Związku Alpinizmu w
oparciu o atestowany sprzęt renomowanych firm.
- zajęcia wymagają dodatkowej odzieży "do zabrudzenia".
Następnie piesza wędrówka Dolinkami Podkrakowskimi
o godz. 15:30 - obiad w Zajeździe Krystyna
Koszt od osoby:
- 740,00zł/osoba przy grupie minimum 18 uczestników + ok.
3000,00zł (transport)
OPIS DWORU
Położenie - w pobliżu Krakowa, w kierunku na Wieliczkę, znajduje
się, modrzewiowy dwór z XIX wieku, położony na Szlaku Zabytków
Architektury Drewnianej, malowniczo usytuowany w
pięciohektarowym sadzie. We dworze zachowano atmosferę
zacisznego, ziemiańskiego domu, wyposażonego we wszystkie
współczesne wygody.
Znajdą
tu Państwo odpoczynek w miłej i przytulnej atmosferze.
- 10 komfortowych pokoi (jedno-i dwuosobowych), wszystkie z
luksusową łazienką.
Doskonałe specjalności kuchni polskiej oraz myśliwskiej,
- potrawy dietetyczne na życzenie, które podawane są w
restauracji z 40 miejscami
Wygodnie i elegancko urządzone salony, pokój konferencyjny,
taras w ogrodzie leśnym, własny parking, serwis przewozowy.
Ogniska z pieczeniem dzika, sarny, prosiaka na rożnie
Spacery bryczką, wędrówki krajoznawcze, wieczory
folklorystyczne, wycieczki do Krakowa, Wieliczki, Częstochowy,
Oświęcimia z przewodnikiem
Położenie pośród ekologicznie czystej natury regionu Beskidu
Wyspowego, wśród łąk i lasów, stwarza idealne warunki zarówno do
aktywnej rekreacji jak i spokojnego wypoczynku.
Specjalnością naszej restauracji jest kuchnia europejska -
regionalna - myśliwska oraz wyroby wędlin z dziczyzny i inne
produkty wiejskie, które podajemy w zaciszu naszego zabytkowego
dworu.
Hotel
jest zarządzany przez Austriaków. Mówimy po niemiecku, polsku i
angielsku.
Propozycje na kolację w dniu I
I.
Szaszłyk drobiowy lub z karkówki wieprzowej,
Sałatka sezonu,
Półmisek wędlin
Roladki wiedeńskie
Podpouri
Pieczywo, masło,. Herbata
II.
Wybór pierogów /ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami/
Pasztet myśliwski z sosem Bella Vita
Półmiski wiejskich wędlin
Pieczywo, masło, herbata
III.
Kurczak po chińsku
Półmisek serów,
Sałatka grecka.
Pieczywo, masło, herbata
IV.
Łazanki z kapustą i szynką
Galaretki drobiowe
Jajka faszerowane
Półmisek wiejskich wyrobów.
Koreczki śledziowe
Pieczywo, masło, herbata
V.
Gulasz z dziczyzny z makaronem
Filet z pstrąga wędzonego z sosem chrzanowo-śmietankowym
Półmisek żółtych serów
Pieczywo, masło, herbat
VI.
Pieczone udko z kurczaka, bukiet jarzyn
Półmisek wiejskich wędlin
Półmisek sera żółtego
Półmisek świeżych warzyw
Pieczywo, masło, herbata
Propozycje na obiad w dniu I
I.
Krem z pieczarek
Szaszłyk z polędwicy, ryż, sałatka pikantna
Naleśnik z bakaliami
II.
Kartoflanka dworska
Zrazy zawijane, kasza krakowska, surówka jesienna
Naleśnik z musem jabłkowym, polewany czekoladą
III.
Zupa jarzynowa
Rolada cielęca nadziewana, leniwe pierożki, kapusta kiszona z
marchewką
Racuszki
IV.
Rosół wiedenki
Pieczeń z karkówki, ziemniaki puree, surówka z koszonej kapusty
Jabłko nadziewana pod glazurą
V.
Barszcz biały
Schab ze śliwkami, kluski śląskie, buraczki na ciepło
Gruszka w sosie waniliowym
VI.
Zupa Florentyna
Stek z łososia, ziemniaczki, sałatka dworska
Torcik szampański
VII.
Zupa jarzynowa
Kaczka pieczona, krokiety ziemniaczane, czerwona kapusta na ciepło
Krem orzechowy
VIII.
Zupa cebulowa po francusku
Kotlet De volaille, ziemniaki, zestaw surówek.
Banan split truskawkowy
IX.
Rosół z kołdunami
Filet z indyka w sosie z zielonego pieprzy, makaron wstążki ,
wybór surówek,
Mus jabłkowy z rumem
X.
Zupa grzybowa
Pieczeń z sarny w śmietanowym sosie, kluski śląskie, buraczki na
ciepło
Jabłko nadziewane orzechami w polewie czekoladowej.
Propozycja na biesiadę w dniu II
- Rozmaitości wiejskie: kaszanka, bała kiełbasa, bekon),
ziemniaki z ogniska, kapusta zasmażana
- Pieczony prosiak
- Beczka piwa
- Grzaniec galicyjski
UWAGA!
Oferta na rok 2007 - celem
przedstawienia aktualnej oferty cenowej prosimy o kontakt.
|