 
WYJAZD
INTEGRACYJNY
Hotel*** w Podlesicach
oferta przygotowana dla grupy 52 osób
W cenę
wliczono:
» zakwaterowanie i wyżywienie (wg program) w Hotelu***,
» opiekę pilota-rezydenta, z uprawnieniami przewodnika po Jurze
Krakowsko-Częstochowskiej,
» przejazd busem lub autokarem (w dwie strony) Katowice - Podlesice,
» Zabawy Rycerskie (opis poniżej),
» Staropolska uczta plenerowa (dodatkowo do uczty doliczono dla każdego
napoje: woda mineralna + kawa + herbata),
» Wynajęcie sali konferencyjnej "A" wg programu - opis sal
poniżej (Sala posiada klimatyzację, nagłośnienie wyposażona jest w
profesjonalny sprzęt szkoleniowo konferencyjny tj.: rzutnik folii,
rzutnik slajdów, ekran, mikrofon, tv, video, flipchart. Za dodatkowa opłatą
hotel wypożycza rzutnik multimedialny (koszt 50,00 zł brutto za godzinę)
» Przerwy kawowe w czasie szkolenia (w dniu I i II),
» Zabawę integracyjną: "Walka o Ogień"
» Uroczystą kolację w dniu I w plenerze (dodatkowo do kolacji
doliczono dla każdego napoje: woda mineralno + kawa + herbata),
» 3 beczki piwa,
ú » 10 butelek wina czerwonego.
Koszt od
osoby: 1036,00zł
Dodatkowo płatne:
» opłata za kota lub psa w Hotelu*** - 20,00zł/dzień,
» parking strzeżony - 6,00zł/brutto za samochód
PROGRAM
Dzień I
Spotkanie o godz. 12:30 (miejsce do ustalenia).
Przyjazd uczestników do godziny 14:00.
Od 14:00 do 15:00 obiad.
Spotkanie w sali konferencyjnej od 15:00 do 18:00 (przerwa kawowa koło
godz. 17:30)
Koło godz. 18:30- impreza "Walka o Ogień" połączona z
uroczystą kolacją.
Dzień II
Godz. 8:30 - 9:30 - śniadanie.
Od 9:30 - 14:00 - spotkanie w sali konferencyjnej (przerwa kawowa koło
godz. 12:00)
Godz. 14:00 - 15:00 - obiad
Od godz. 15:30 - biesiada z zabawami rycerskimi. Proponowane rozpoczęcie
konsumpcji o godz. 17:30.
Dzień III
Godz. 8:30 - 9:30 - śniadanie i wykwaterowanie
ZAKWATEROWANIE
HOTEL***

Hotel*** w Podlesicach oddaje do dyspozycji gości 100 miejsc
hotelowych:
» 9 pokoi studio extra i lux
» 32 pokoje 2-osobowe
» 7 pokoi 1-osobowych
» 1 pokój 3-osobowy
» 1 pokój małżeński
» 2 pokoje (2 lub 3 osobowe)
Pokoje są
wyposażone w TV SAT, telefon, lodówki, łazienki z kabiną prysznicową,
posiadają balkony. Jedne z pokoi 2 -osobowych przystosowany jest dla osób
niepełnosprawnych. Klimatyzowane apartamenty wykonane są w nowoczesnym
i eleganckim stylu. Posiadają TV SAT, radio, telefon, dostęp do
komputera, lodówkę. Łazienki wyposażone są w wanny z hydromasażem
lub kabiny prysznicowe. Ponadto hotel posiada: bilard, siłownię, saunę,
korty tenisowe i wypożyczalnię rowerów.
RESTAURACJA:
Nowoczesna i elegancka sala restauracyjna dla 100 osób. W
klimatyzowanej sali, przy dźwiękach nastrojowej muzyki,
wykwalifikowany i dyskretny personel serwuje smakowite dania naszej
kuchni. Na spotkania towarzyskie w kameralnym gronie zapraszamy do drink
baru z kominkiem. Przytulne wnętrze, wyszukane drinki oraz miła obsługa
wprowadzają gości w dobrym nastrój.
W salach: restauracyjne, kominkowej i recepcyjnej organizowane są
bankiety, przyjęcia okolicznościowe i bale. W słoneczne i pogodne dni
hotel zaprasza gości na lody i piwo pod parasole, na przestrzenny
taras.
OPIS
PROPONOWANYCH ATRAKCJI
ZABAWY
RYCERSKIE
Zabawa o charakterze średniowiecznym przy muzyce i węgrzynie do rana.
Całość zabaw prowadzi konferansjer (oczywiście w stroju rycerskim)
Pokaz walk
rycerskich w wykonaniu kaskaderów, biorących udział w ekranizacji
min. "Ogniem i mieczem":
» dynamiczny pokaz walk i umiejętności jeździeckich (z
wykorzystaniem dwóch koni),
» pojedynek Bohun - Wołodyjowskim
» pojedynek Zagłoba - Kozak,
» układ szermierczy na 3 szable,
» układa na sześć szabli,
» młynki.
Podział
uczestników zabawy na drużyny, rozdanie szat rycerskich.
Konkurencje dla uczestników:
» strzelanie z łuku lub ścinanie głów... kapusty,
» szarża husarii,
» rzut workiem siana,
» picie piwa na czas.
»
w cenie pokazy kaskaderskie, zabawy dla uczestników, stroje, nagrody.
"STAROPOLSKA
UCZTA PLENEROWA W CZTERECH ODSŁONACH"
Biesiada w takim stylu stanowi doskonałe uzupełnienie "Zabaw
Rycerskich" (opis wyżej)
Odsłona I
Bufet Śląski - czyli drewniany stragan , gdzie znajdą Państwo
gliniane garnki smalcu z rumianą cebulką, wiszące na srebrnych hakach
pęta suszonej kiełbasy, swojskie salcesony, świeżo wędzoną wiejską
szynkę oraz mięsiwa pieczone na desce serwowane, a wśród nich
rumiany boczek, prosto z pieca wyjęte pasztety i staropolską pieczeń
wieprzową.
Do tego zestaw świeżych sałat sezonowych, a także ogórki małosolne,
papryka marynowana, kiszone ogórki i kapusta serwowana prosto z beczki.
Odsłona II
Prażonki Jurajskie - potrawa regionalna z ziemniaków, z wędzonym
boczkiem, kiełbasą i przyprawami, sporządzona według tradycyjnych
receptur, w oryginalnych żeliwnych garnkach, pieczonych w ognisku
(potrawa podawana w okresie od czerwca do marca)
Odsłona III
Wielkie grillowanie
Zapraszamy wszystkich smakoszy do wielkiego, okrągłego paleniska,
gdzie mistrzowie naszej kuchni wyczarują dla Państwa:
» wiejską kaszankę z patelni,
» pyszne, chrupiące, śląskie kiełbaski,
» steki z karczku marynowane w winie,
» szaszłyki drobiowe w pikantnym sosie curry,
» białą kiełbasę w aromatycznych przyprawach ziołowych,
» błękitnego pstrąga z grilla,
» golonki pieczone w piwie,
» delikatne, rumiane kiełbaski z drobiu,
» pieczony udziec wieprzowy lakierowany miodem pitnym,
» złociste kurczaki z rożna.
A na dokładkę
po wielkim grillowaniu proponujemy:
» gołąbki królewskie,
» bigos staropolski oraz
» żurek jurajski czysty.
Do tego
oczywiście pełny zestaw pieczywa mieszanego oraz świeżo pieczone bułeczki
plenerowe.
Odsłona IV
Najsłodsza - czyli słodki bufet z paterami pełnymi najlepszych,
tradycyjnych polskich ciast:
» makowiec,
» ciasto drożdżowe z kruszonką,
» szarlotka,
» babka piaskowa
Dodatkowo:
» Woda mineralna
» Kawa
» herbata
Pozostałe
napoje goście płacą sami.
Opis sal
konferencyjnych Hotelu:
Nazwa
sali |
Opis |
Ilość
miejsc w ustawieniu w kształcie podkowy |
Ilość
miejsc w ustawieniu kinowym |
Sala
konferencyjna "A+B" |
Sala
klimatyzowana, posiada nagłośnienie i zaciemnienie, sala posiada
ścinkę działową. |
Max
100 osób |
Max
150 osób |
Sala
konferencyjna "A" |
Sala
posiada nagłośnienie, klimatyzację oraz zaciemnienie. |
Max 40
osób |
Max 70
osób |
Sala
konferencyjna "B" |
Sala
posiada nagłośnienie, klimatyzację oraz zaciemnienie. |
Max 40
osób |
Max 70
osób |
Sala
konferencyjna "C" |
Sala w
Gościńcu Jurajskim
(budynek
obok) |
Max 30
osób |
Max 40
osób |
Sala
konferencyjna "D" |
Sala w
Gościńcu Jurajskim
(budynek
obok) |
Max 15
osób |
Max 20
osób |
Sala
konferencyjna (Dring Bar)
sala
narad |
Klimatyzacja,
pełne zaciemnienie, nagłośnieni. |
Max 30
osób |
Max 45
osób |
Propozycje
obiadów do wyboru:
Dzień I
I. Barszcz czerwony z krokietem
Schab faszerowany boczkiem z ziemniaczkami smażonymi i surówką
Tarta owocowa z sorbetem cytrynowym
Woda mineralna
II. Wyśmienita
zupa grzybowa z domowymi łazankami
Roladka wieprzowa po jurajsku z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Banany w rumowym cieście w sosie czekoladowo - karmelowym
Woda mineralna
III. Bulion
z uszkami
Pstrąg z rusztu z ziemniaczkami drążonymi i surówką z kiszonej
kapusty
Sernik po wiedeńsku
Woda mineralna
Dzień II
I. Zupa pomidorowa z pierożkami tortelini
Smażone polędwiczki z dzika podane z knedlami z bułki i buraczkami w
glazurze
Pomarańcza w cieście
Woda mineralna
II. Rosół
z gąsek zielonych z lanymi kluseczkami
Filet z sandacza soute na plackach ziemniaczanych z warzywami gotowanymi
na parze
Szarlotka na gorąco z adwokatem
Woda mineralna
III.
Czerwona pikantna zupa rybna
Filet z indyka z rusztu z frytkami i surówkami
Lody waniliowe z gorącymi malinami
Woda mineralna
Uroczysta
kolacja - dzień I
Kolacja
zasiadana:
» Fileciki z indyka w żurawinowym sosie
» Mieszek z polędwiczki wieprzowej z ziemniakami rosti i mieszanką śródziemnomorską
» Ptyś z bitą śmietaną
Zimna płyta
po 1/3 por na osobę:
» Schab faszerowany jajkiem
» Schab faszerowany morelą
» Pieczeń cielęca na zimno
» Galantyna z kurczaka
» Boczek zwijany faszerowany
» Pasztet domowy
» Jajko faszerowane pieczarkami
» Jajko z łososiem
» Śledź w oliwie z cebulką
» Śledź w śmietanie
» Sałatka francuska
» Sałatka jarzynowa
» Pieczywo mieszane
Przekąska
gorąca:
» Kąski z kurczaka w koperkowym sosie
Dodatkowo
» Woda mineralna
» Kawa
» herbata
Dodatkowo płatne
napoje:
Napoje:
»
Sok owocowy 200 ml 3,00 zł
»
Woda mineralna 300 ml 3,00 zł
»
Kawa 6,00 zł
»
Herbata 4,00 zł
»
Wódka Wyborowa 0,5 l 60,00 zł
»
Wino stołowe 100 ml 7,00 zł
» Piwo Żywiec 0,5 l 7,00 zł
Przerwa
kawowa w holu:
» Kawa lub herbata
» Sok owocowy 200 ml
» Woda mineralna
» Ciasteczka konferencyjne
UWAGA!
Cena może ulec zmianie.
|