WYJAZD INTEGRACYJNY

Hotel*** w Podlesicach
oferta przygotowana dla grupy 52 osób


W cenę wliczono:
 » zakwaterowanie i wyżywienie (wg program) w Hotelu***,
 » opiekę pilota-rezydenta, z uprawnieniami przewodnika po Jurze Krakowsko-Częstochowskiej,
 » przejazd busem lub autokarem (w dwie strony) Katowice - Podlesice,
 » Zabawy Rycerskie (opis poniżej),
 » Staropolska uczta plenerowa (dodatkowo do uczty doliczono dla każdego napoje: woda mineralna + kawa + herbata),
 » Wynajęcie sali konferencyjnej "A" wg programu - opis sal poniżej (Sala posiada klimatyzację, nagłośnienie wyposażona jest w profesjonalny sprzęt szkoleniowo konferencyjny tj.: rzutnik folii, rzutnik slajdów, ekran, mikrofon, tv, video, flipchart. Za dodatkowa opłatą hotel wypożycza rzutnik multimedialny (koszt 50,00 zł brutto za godzinę)
 » Przerwy kawowe w czasie szkolenia (w dniu I i II),
 » Zabawę integracyjną: "Walka o Ogień"
 » Uroczystą kolację w dniu I w plenerze (dodatkowo do kolacji doliczono dla każdego napoje: woda mineralno + kawa + herbata),
 » 3 beczki piwa,
ú » 10 butelek wina czerwonego.

 

Koszt od osoby: 1036,00zł

 

Dodatkowo płatne:
 » opłata za kota lub psa w Hotelu*** - 20,00zł/dzień,
 » parking strzeżony - 6,00zł/brutto za samochód

 

PROGRAM

Dzień I
Spotkanie o godz. 12:30 (miejsce do ustalenia).
Przyjazd uczestników do godziny 14:00.
Od 14:00 do 15:00 obiad.
Spotkanie w sali konferencyjnej od 15:00 do 18:00 (przerwa kawowa koło godz. 17:30)
Koło godz. 18:30- impreza "Walka o Ogień" połączona z uroczystą kolacją.

 
Dzień II
Godz. 8:30 - 9:30 - śniadanie.
Od 9:30 - 14:00 - spotkanie w sali konferencyjnej (przerwa kawowa koło godz. 12:00)
Godz. 14:00 - 15:00 - obiad
Od godz. 15:30 - biesiada z zabawami rycerskimi. Proponowane rozpoczęcie konsumpcji o godz. 17:30.

 
Dzień III
Godz. 8:30 - 9:30 - śniadanie i wykwaterowanie

 

ZAKWATEROWANIE

HOTEL***

 

  

Hotel*** w Podlesicach oddaje do dyspozycji gości 100 miejsc hotelowych:
 » 9 pokoi studio extra i lux
 » 32 pokoje 2-osobowe
 » 7 pokoi 1-osobowych
 » 1 pokój 3-osobowy
 » 1 pokój małżeński
 » 2 pokoje (2 lub 3 osobowe)

 

Pokoje są wyposażone w TV SAT, telefon, lodówki, łazienki z kabiną prysznicową, posiadają balkony. Jedne z pokoi 2 -osobowych przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych. Klimatyzowane apartamenty wykonane są w nowoczesnym i eleganckim stylu. Posiadają TV SAT, radio, telefon, dostęp do komputera, lodówkę. Łazienki wyposażone są w wanny z hydromasażem lub kabiny prysznicowe. Ponadto hotel posiada: bilard, siłownię, saunę, korty tenisowe i wypożyczalnię rowerów.

 

RESTAURACJA:
Nowoczesna i elegancka sala restauracyjna dla 100 osób. W klimatyzowanej sali, przy dźwiękach nastrojowej muzyki, wykwalifikowany i dyskretny personel serwuje smakowite dania naszej kuchni. Na spotkania towarzyskie w kameralnym gronie zapraszamy do drink baru z kominkiem. Przytulne wnętrze, wyszukane drinki oraz miła obsługa wprowadzają gości w dobrym nastrój.

 
W salach: restauracyjne, kominkowej i recepcyjnej organizowane są bankiety, przyjęcia okolicznościowe i bale. W słoneczne i pogodne dni hotel zaprasza gości na lody i piwo pod parasole, na przestrzenny taras.


OPIS PROPONOWANYCH ATRAKCJI

  

ZABAWY RYCERSKIE
Zabawa o charakterze średniowiecznym przy muzyce i węgrzynie do rana. Całość zabaw prowadzi konferansjer (oczywiście w stroju rycerskim)

Pokaz walk rycerskich w wykonaniu kaskaderów, biorących udział w ekranizacji min. "Ogniem i mieczem":
 » dynamiczny pokaz walk i umiejętności jeździeckich (z wykorzystaniem dwóch koni),
 » pojedynek Bohun - Wołodyjowskim
 » pojedynek Zagłoba - Kozak,
 » układ szermierczy na 3 szable,
 » układa na sześć szabli,
 » młynki.

 

Podział uczestników zabawy na drużyny, rozdanie szat rycerskich.

 
Konkurencje dla uczestników:
 » strzelanie z łuku lub ścinanie głów... kapusty,
 » szarża husarii,
 » rzut workiem siana,
 » picie piwa na czas.
 » w cenie pokazy kaskaderskie, zabawy dla uczestników, stroje, nagrody.
 

"STAROPOLSKA UCZTA PLENEROWA W CZTERECH ODSŁONACH"
Biesiada w takim stylu stanowi doskonałe uzupełnienie "Zabaw Rycerskich" (opis wyżej)

 

Odsłona I Bufet Śląski - czyli drewniany stragan , gdzie znajdą Państwo gliniane garnki smalcu z rumianą cebulką, wiszące na srebrnych hakach pęta suszonej kiełbasy, swojskie salcesony, świeżo wędzoną wiejską szynkę oraz mięsiwa pieczone na desce serwowane, a wśród nich rumiany boczek, prosto z pieca wyjęte pasztety i staropolską pieczeń wieprzową.

 
Do tego zestaw świeżych sałat sezonowych, a także ogórki małosolne, papryka marynowana, kiszone ogórki i kapusta serwowana prosto z beczki.

 

Odsłona II Prażonki Jurajskie - potrawa regionalna z ziemniaków, z wędzonym boczkiem, kiełbasą i przyprawami, sporządzona według tradycyjnych receptur, w oryginalnych żeliwnych garnkach, pieczonych w ognisku (potrawa podawana w okresie od czerwca do marca)

 

Odsłona III Wielkie grillowanie
Zapraszamy wszystkich smakoszy do wielkiego, okrągłego paleniska, gdzie mistrzowie naszej kuchni wyczarują dla Państwa:
 » wiejską kaszankę z patelni,
 » pyszne, chrupiące, śląskie kiełbaski,
 » steki z karczku marynowane w winie,
 » szaszłyki drobiowe w pikantnym sosie curry,
 » białą kiełbasę w aromatycznych przyprawach ziołowych,
 » błękitnego pstrąga z grilla,
 » golonki pieczone w piwie,
 » delikatne, rumiane kiełbaski z drobiu,
 » pieczony udziec wieprzowy lakierowany miodem pitnym,
 » złociste kurczaki z rożna.

 

A na dokładkę po wielkim grillowaniu proponujemy:
 » gołąbki królewskie,
 » bigos staropolski oraz
 » żurek jurajski czysty.

 

Do tego oczywiście pełny zestaw pieczywa mieszanego oraz świeżo pieczone bułeczki plenerowe.

 

Odsłona IV Najsłodsza - czyli słodki bufet z paterami pełnymi najlepszych, tradycyjnych polskich ciast:
 » makowiec,
 » ciasto drożdżowe z kruszonką,
 » szarlotka,
 » babka piaskowa

 

Dodatkowo:
 » Woda mineralna
 » Kawa
 » herbata

 

Pozostałe napoje goście płacą sami.

  

Opis sal konferencyjnych Hotelu:

Nazwa sali

Opis

Ilość miejsc w ustawieniu w kształcie podkowy 

Ilość miejsc w ustawieniu kinowym

Sala konferencyjna "A+B"  

Sala klimatyzowana, posiada nagłośnienie i zaciemnienie, sala posiada ścinkę działową.

Max 100 osób

Max 150 osób

Sala konferencyjna "A"  

Sala posiada nagłośnienie, klimatyzację oraz zaciemnienie.

Max 40 osób 

Max 70 osób

Sala konferencyjna "B"  

Sala posiada nagłośnienie, klimatyzację oraz zaciemnienie.

Max 40 osób 

Max 70 osób

Sala konferencyjna "C" 

Sala w Gościńcu Jurajskim

(budynek obok) 

Max 30 osób 

Max 40 osób

Sala konferencyjna "D" 

Sala w Gościńcu Jurajskim

(budynek obok) 

Max 15 osób 

Max 20 osób

Sala konferencyjna (Dring Bar)

sala narad 

Klimatyzacja, pełne zaciemnienie, nagłośnieni. 

Max 30 osób 

Max 45 osób

 

Propozycje obiadów do wyboru:

Dzień I
I. Barszcz czerwony z krokietem
Schab faszerowany boczkiem z ziemniaczkami smażonymi i surówką
Tarta owocowa z sorbetem cytrynowym
Woda mineralna

 

II. Wyśmienita zupa grzybowa z domowymi łazankami
Roladka wieprzowa po jurajsku z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Banany w rumowym cieście w sosie czekoladowo - karmelowym
Woda mineralna

 

III. Bulion z uszkami
Pstrąg z rusztu z ziemniaczkami drążonymi i surówką z kiszonej kapusty
Sernik po wiedeńsku
Woda mineralna

 

Dzień II
I. Zupa pomidorowa z pierożkami tortelini
Smażone polędwiczki z dzika podane z knedlami z bułki i buraczkami w glazurze
Pomarańcza w cieście
Woda mineralna

 

II. Rosół z gąsek zielonych z lanymi kluseczkami
Filet z sandacza soute na plackach ziemniaczanych z warzywami gotowanymi na parze
Szarlotka na gorąco z adwokatem
Woda mineralna

  

III. Czerwona pikantna zupa rybna
Filet z indyka z rusztu z frytkami i surówkami
Lody waniliowe z gorącymi malinami
Woda mineralna
 

Uroczysta kolacja - dzień I

Kolacja zasiadana:
 » Fileciki z indyka w żurawinowym sosie
 » Mieszek z polędwiczki wieprzowej z ziemniakami rosti i mieszanką śródziemnomorską
 » Ptyś z bitą śmietaną

 

Zimna płyta po 1/3 por na osobę:
 » Schab faszerowany jajkiem
 » Schab faszerowany morelą
 » Pieczeń cielęca na zimno
 » Galantyna z kurczaka
 » Boczek zwijany faszerowany
 » Pasztet domowy
 » Jajko faszerowane pieczarkami
 » Jajko z łososiem
 » Śledź w oliwie z cebulką
 » Śledź w śmietanie
 » Sałatka francuska
 » Sałatka jarzynowa
 » Pieczywo mieszane

 

Przekąska gorąca:
 » Kąski z kurczaka w koperkowym sosie

  

Dodatkowo
 » Woda mineralna
 » Kawa
 » herbata
 

Dodatkowo płatne napoje:
Napoje:
 » Sok owocowy 200 ml 3,00 zł
 » Woda mineralna 300 ml 3,00 zł
 » Kawa 6,00 zł
 » Herbata 4,00 zł
 » Wódka Wyborowa 0,5 l 60,00 zł
 » Wino stołowe 100 ml 7,00 zł
 » Piwo Żywiec 0,5 l 7,00 zł
 

Przerwa kawowa w holu:
 » Kawa lub herbata
 » Sok owocowy 200 ml
 » Woda mineralna
 » Ciasteczka konferencyjne

  

UWAGA! Cena może ulec zmianie.

 

 

Rezerwacje i zapytania udzielamy pod numerem telefonu: 0/.../12 648 99 77

lub prosimy przesłać email: rezerwacja@ecotravel.pl 

 Copy Rights by EcoTravel 2002-2004 All Rights Reserved