BAL
SYLWESTROWY 2009/2010
Uzdrowisko Kopalnia Soli Bochnia
Polska, Bochnia
dojazd własny
BAL SYLWESTROWY 31.12.2009
W Urzekających Podziemiach XIII-Wiecznej Kopalni Soli w Bochni
W ten jedyny wieczór w roku zapraszamy Państwa w owiane wielowiekową
tradycją miejsce – do Kopalni Soli Bochnia
To, miejsce o niepowtarzalnym uroku, z fantastycznym mikroklimatem i
oryginalnym wystrojem. Sala balowa znajduje się 250 metrów pod ziemią w
tajemniczych wnętrzach komory Ważyn.
Na scenie wystąpi profesjonalny konferansjer, znakomity zespół, a
dopełnieniem muzycznej zabawy będzie utalentowany DJ, który porwie Gości
do tańca w rytm największych przebojów muzyki współczesnej.
Atrakcją wieczoru będzie losowanie wśród uczestników balu 2
podwójnych
„Weekendów z Kopalnią Soli”.
W sylwestrowy wieczór gwarantujemy wykwintne dania, profesjonalna
obsługę, bogaty program artystyczny oraz niezwykły klimat podziemnych
komór solnych.
Program Balu
Sylwestrowego w Najstarszej Kopalni Soli w Polsce |
Godz.
18.00-20.00 |
Zjazd do kopalni
szybem Sutoris |
Godz. 20.00 |
Uroczyste rozpoczęcie
Balu Sylwestrowego |
Godz. 20.15
|
Kolacja
Przystawka: sękacz borowikowy w otoczce ciasta naleśnikowego
podany
z chłodnikiem z cukini
Zupa: krem brokułowy z prażonymi migdałami na likierze amaretto
Danie główne: filet z indyka faszerowany polędwiczką wieprzową
zabajony musztardą ziarnistą Dijon z dodatkiem texańskich warzyw
i mlecznym puree
Deser: tort sacher z posypką z czekoladowej kory |
Godz. 24.00 |
Przywitanie Nowego Roku lampką
szampana |
Bufet
z daniami gorącymi:
kaczka w
sosie majerankowo-jabłkowym, kawałki wołowiny na makaronowej tagiatteli
i sosie carbonara, roladki z sandacza i łososia w boczku na sosie z
czerwonej cebuli, barszcz czerwony z pasztecikiem krucho-drożdżowym.
Dodatki do dań gorących:
ziemniaczane kopytka z pszennymi otrębami, ziemniaczane skorupki z
rukolą i bazylią, kasza kraszona wędzonym boczkiem, gotowana soja z
bakaliami i zapachem wędzonej śliwki, odpowiednio dobrane surówki,
krucha sałatka w cytrynowym winegrecie.
Bufet z zimnymi przekąskami:
argentyński rozbef pieczony z ziarnkami gorczycy, schab faszerowany
figą, karczek szpikowany czosnkiem, galantyna drobiowa z warzywami,
pasztet Huberta z domowi piklami, wybór staropolskich wędlin.
Bufet słodkości:
wybór
tradycyjnych ciast, kosze z owocami
Bufet z napojami:
napoje
zimne, kawa oraz herbata bez ograniczeń, 0,5 wódki lub butelka wina na
parę, butelka szampana na 4 osoby. Dla Gości będzie czynny barek z
alkoholami (poza ceną biletu).
W czasie balu zapraszamy do zwiedzania trasy turystycznej.
Cena zaproszenia dla 1 osoby wynosi 369,00 zł
Potwierdzeniem rezerwacji Balu Sylwestrowego jest dokonanie całości
wpłaty
W przypadku dokonania wpłaty do 15 listopada br. obowiązuje rabat w
wysokości 5 %
|