







|
SYLWESTER
2008/2009
Hotel LAWORTA
  
Polska, Ustrzyki Dolne
dojazd własny
Hotel LAWORTA
Dysponujemy:
- komfortowo wyposażonymi pokojami 1 ,2 i 3 os. oraz apartamentami (w
apartamentach dodatkowo jacuzzi, lodówka). Łącznie posiadamy 130 miejsc
noclegowych.
- restauracją
- stylową karczmą z kuchnią staropolską
- siłownią
- sauną
- salą bilardową
- kortem tenisowym
Oferujemy:
- wczasy rodzinne
- szkolenia, konferencje, zjazdy integracyjne i motywacyjne
- uroczyste kolacje, bankiety, imprezy plenerowe (ognisko z pieczeniem
dzika, grill) i okolicznościowe
- obsługę przewodnicką i pilotażową
- wycieczki piesze i autokarowe na obszarze Bieszczadów i Pogórza
Przemyskiego
- wycieczki zagraniczne (do Lwowa i okolic, na Słowację)
- masaż klasyczny, masaż relaksujący
Podczas pobytu na życzenie gości organizujemy:
- wycieczki zagraniczne z przewodnikiem na zwiedzanie Lwowa
- wycieczki piesze i objazdowe z obsługą przewodnicką i pilotażową
- naukę jazdy konnej, oraz naukę jazdy na nartach pod opieką
licencjonowanych instruktorów
- ogniska z pieczeniem barana, prosiaka, obsługą muzyczną
- bankiety, dyskoteki, pobyty świąteczne, sylwestrowe
- wspólna zabawa przy ognisku lub grillu
- miłośników jazdy konnej zapraszamy do odwiedzenia stadniny
- zabawa strzelecka" Paint - Ball
- wyścigi terenowe – Quady
- loty widokowe nad Bieszczadami
- rowerem po zdrowie
- basen kryty 600 m od hotelu
SYLWESTER 2008 / 2009
Hotel Laworta*** w Ustrzykach Dolnych
Z myślą o naszych gościach przygotowaliśmy
„Szaloną piątą porę roku”,
dwa pięciodniowe turnusy wielkiego przełomu, które będą trwać
nieprzerwanie
od 28
grudnia 2008 do 2 stycznia 2009 (I turnus)
od 30 grudnia do 4 stycznia 2009 (II turnus)
Przed nami z pewnością najbardziej niepowtarzalna i szampańska
Noc Sylwestrowa 2008 / 2009 roku!
Będzie wesoło i wystrzałowo, będzie grała orkiestra, więc już dziś
zaplanuj z nami i rezerwuj Sylwestra!
28.12-02.01.2009 |
30.12-04.01.2009 |
28.12.2008
Przyjazd i zakwaterowanie gości
Na rozgrzewkę i dobry początek polecamy
Rozgrzewającą do samych kosteczek KAWĘ PO IRLANDZKU
- Obiadokolacja w godz. od 16.00 – 22.00
Potrawy kuchni bieszczadzkiej
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa jarzynowa, schab po
chłopsku
ziemniaki opiekane, zestaw surówek, sok
|
30.12.2008
Przyjazd i zakwaterowanie gości
Na rozgrzewkę i dobry początek polecamy
Rozgrzewającą do samych kosteczek KAWĘ PO IRLANDZKU
- Dyskoteka na góralską nutę do białego rana godz. 19.00
* herbatka z prądem
* Prezentacja WIECZORU SZKOCKIEGO POŁĄCZONEGO Z BANKIETEM I DJ
Degustacja wykwintnych, słodowych i zbożowych gatunków whisky,
które tworzą unikatową kompozycję smaków i aromatów Whisky
Johnny Walker
Menu:
Danie główne: grillowany oscypek z żurawiną, chleb ze
smalcem, kwaśnica z żeberkiem, ziemniaki pieczone, zestaw
surówek
Zakąski zimne: sałatka, wędliny, śledź po polsku
Napoje: kawa lub herbata, piwo 0,5l
Dodatki: pieczywo
|
29.12.2008
- Śniadanie – bufet szwedzki godz. 8.00 – 10.00
Dla każdego coś dobrego - czyli stoły szwedzkie – zimne i ciepłe
zakąski, na których znajdą Państwo między innymi: sałatki,
pasty, wędliny, sery różnego gatunku, jajka faszerowane, dżemy,
żurek, jajecznice, kiełbaski
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
W ramach czasu wolnego proponujemy:
- wyjście na Krytą Pływalnie „DELFIN” (godz. otwarcia
10.00-14.00),
- wyciągi narciarskie na górze Laworta lub Gromadzyń*
Ponadto do dyspozycji Państwa w ramach pakietu na terenie hotelu
znajduje się:
- siłownia,
- sauna,
- bilard.*
- Obiadokolacja godz. 16.00 – 18.00
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa pieczarkowa, sznycel
górski, talarki ziemniaczane, zestaw surówek, sok
- Godz.18.00 zapraszamy na kulig z pochodniami w blasku księżyca
|
31.12.2008
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 14.00
- Obiad w godz. 14.00 – 16.00
Potrawy kuchni świata
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: barszcz ukraiński,
ziemniaczki z wody po słowacku, karkówka po węgiersku, sałatka
pekińska z sosem vinegrette, sok
- Godz. 20.00
Oficjalne rozpoczęcie Gali Sylwestrowej
Będą płonąć sztuczne ognie, a już płynie muzyka, słychać - idzie
Nowy Rok, stary - już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do
rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana!
- 20.00 Bal Sylwestrowy przygotowany specjalnie dla dzieci do 12
lat – pod opieką animatorki
KONKURSY I ZABAWY
O oprawę artystyczną zadba zespół muzyczny. Bogate menu
sylwestrowe, przygotowane przez naszego Szefa Kuchni, zaspokoi
gusta niejednego konesera sztuki kulinarnej.
O północy z lampką szampana, w blasku sztucznych ogni powitamy
Nowy 2009Rok!
Welcome Drink godz. 20.00
Aperitif
Przystawka: Tatar z łososia
Danie główne:
Zupa
krem z drobiu z ziołową grzanką
Soczyste polędwiczki na grzybowym risotto z serem Gorgonzola,
Mięso po francusku
Kluski śląskie z bukietem surówek: marchew, seler, zielona
sałata
Dania ciepłe:
Sztufada wołowa, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Płonąca niespodzianka (szynka po staropolsku z kaszą wiejską i
surówką z modrej kapusty)
Gulasz węgierski
Barszcz czerwony czysty z ptysiami faszerowanymi
Bufet zimny:
Udziec wędzony
Sum na warzywach pod auszpikiem
Półmisek wędlin wiejskich
Platery mięs pieczonych (karkówka duszona w piwie, boczek
faszerowany ziołami, schab w galarecie, galantyna drobiowa z
dresingami smakowymi)
Śledzie po polsku i śledzik po kaszubsku
Pomidorki faszerowane z serem mozzarella
Pasztet z chrzanem i żurawiną
Deska serów
Galaretka drobiowa
Sałatka staropolska, z pieczarek, warstwowa
Bufet słodki:
Ciasta regionalne
Napoje serwowane podczas kolacji:
Wódka Pan Tadeusz 250ml/osobę
Wino musujące 1 butelka na cztery osoby
Napoje gazowane coca-cola, sprite, fanta, woda mineralna, sok
owocowy bez ograniczeń, kawa lub herbata bez ograniczeń
Wino wytrawne czerwone z beczki bez ograniczeń |
30.12.2008
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
Dyskoteka na góralską nutę do białego rana godz. 19.00
* herbatka z prądem
* Prezentacja WIECZORU SZKOCKIEGO POŁĄCZONEGO Z BANKIETEM I DJ
Degustacja wykwintnych, słodowych i zbożowych gatunków whisky,
które tworzą unikatową kompozycję smaków i aromatów Whisky
Johnny Walker
Menu;
Danie główne:
grillowany oscypek z żurawiną, chleb ze smalcem, kwaśnica z
żeberkiem, ziemniaki pieczone, zestaw surówek
Zakąski zimne:
sałatka,
wędliny, śledź po polsku
Napoje:
kawa lub
herbata, piwo 0,5l
Dodatki:
pieczywo
|
01.01.2009
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 9.00 – 11.00
- Obiad w godz.13.00 – 16.00
Potrawy kuchni polskiej
Menu:
rosół z
makaronem, kotlet schabowy
ziemniaki z wody, zestaw surówek, sok
- O godzinie 18.00 zapraszamy na „Ucztę Wędrownika”
ognisko i niezwykłe Fire Show
Menu:
grochówka / bigos, chleb ze smalcem, kiełbasa, szaszłyk, ogórki
kiszone, ketchup, musztarda, kawa, herbata |
31.12.2008
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 14.00
- Obiad w godz.14.00 – 16.00
Potrawy kuchni świata
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: barszcz ukraiński,
ziemniaczki z wody po słowacku, karkówka po węgiersku, sałatka
pekińska z sosem vinegrette, sok
Godz. 20.00
Oficjalne rozpoczęcie Gali Sylwestrowej
Będą płonąć sztuczne ognie, a już płynie muzyka, słychać - idzie
Nowy Rok, stary - już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do
rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana!
- 20.00 Bal Sylwestrowy przygotowany specjalnie dla dzieci do 12
lat – pod opieką animatorki
KONKURSY I ZABAWY
O oprawę artystyczną zadba zespół muzyczny. Bogate menu
sylwestrowe, przygotowane przez naszego Szefa Kuchni, zaspokoi
gusta niejednego konesera sztuki kulinarnej.
O północy z lampką szampana, w blasku sztucznych ogni powitamy
Nowy 2009Rok!
Welcome Drink godz. 20.00
Aperitif
Przystawka:
Tatar z łososia
Danie główne:
Zupa krem z drobiu z ziołową grzanką
Soczyste polędwiczki na grzybowym risotto z serem Gorgonzola,
Mięso po francusku
Kluski śląskie z bukietem surówek: marchew, seler, zielona
sałata
Dania ciepłe:
Sztufada wołowa, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Płonąca niespodzianka (szynka po staropolsku z kaszą wiejską i
surówką z modrej kapusty)
Gulasz węgierski
Barszcz czerwony czysty z ptysiami faszerowanymi
Bufet zimny:
Udziec wędzony
Sum na warzywach pod auszpikiem
Półmisek wędlin wiejskich
Platery mięs pieczonych (karkówka duszona w piwie, boczek
faszerowany ziołami, schab w galarecie, galantyna drobiowa z
dresingami smakowymi)
Śledzie po polsku i śledzik po kaszubsku
Pomidorki faszerowane z serem mozzarella
Pasztet z chrzanem i żurawiną
Deska serów
Galaretka drobiowa
Sałatka staropolska, z pieczarek, warstwowa
Bufet słodki:
Ciasta regionalne
Napoje serwowane podczas kolacji:
Wódka Pan Tadeusz 250ml/osobę
Wino musujące 1 butelka na cztery osoby
Napoje gazowane coca-cola, sprite, fanta, woda mineralna, sok
owocowy bez ograniczeń, kawa lub herbata bez ograniczeń
Wino wytrawne czerwone z beczki bez ograniczeń
|
02.01.2009
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
- Obiadokolacja w godz. 16.00 – 18.00
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa pieczarkowa, sznycel
górski, talarki ziemniaczane, zestaw surówek, sok
|
01.01.2009
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 9.00 – 11.00
- Obiad w godz.13.00 – 16.00
Potrawy kuchni polskiej
Menu:
rosół z
makaronem, kotlet schabowy ziemniaki z wody, zestaw surówek, sok
- O godzinie 18.00 zapraszamy na „Ucztę Wędrownika”
ognisko i niezwykłe Fire Show
Menu:
grochówka / bigos, chleb ze smalcem, kiełbasa, szaszłyk, ogórki
kiszone, ketchup, musztarda, kawa, herbata |
03.01.2009
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
- Obiadokolacja w godz. od 16 – 18.00
Potrawy kuchni bieszczadzkiej
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa jarzynowa, schab po
chłopsku
ziemniaki opiekane, zestaw surówek, sok
- Godz.18.00 zapraszamy na kulig z pochodniami w blasku księżyca
|
02.01.2009
- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
Wykwaterowanie i pożegnanie
|
04.01.2009
- Śniadanie – bufet szwedzki godz. 8.00 – 10.00
Wykwaterowanie i pożegnanie
|
Ceny:
- Nocleg w
pokoju 2 os. – tylko 1250zł/os.!
- Nocleg w
pokoju 3os. – tylko 1200zł/os.!
- Nocleg w pokoju 3 os wykorzystywanym przez 2 os – tylko 1350zł/os.!
- dzieci do lat 2: gratis!
- dzieci od 2 lat do 12lat: 650zł/os.!
Informacje:
- dzieci do lat 2 pobyt bezpłatny bez świadczeń (łóżko i wyżywienie)
- dzieci od 2 do 12 lat ½ ceny za pobyt (wyżywienie)
- szczegółowych informacji udziela oraz zapisy na kulig prowadzi
Recepcja
|