Dodaj do ulubionych

Startuj z Serwisem EcoTravel

 

 

 

 

      

 

    

 

USTRZYKI DOLNE

    

  

    

  

    

  

  

  

SYLWESTER 2008/2009

Hotel LAWORTA

Polska, Ustrzyki Dolne

dojazd własny


Hotel LAWORTA

 

Dysponujemy:
 - komfortowo wyposażonymi pokojami 1 ,2 i 3 os. oraz apartamentami (w apartamentach dodatkowo jacuzzi, lodówka). Łącznie posiadamy 130 miejsc noclegowych.
 - restauracją
 - stylową karczmą z kuchnią staropolską
 - siłownią
 - sauną
 - salą bilardową
 - kortem tenisowym
 

Oferujemy:
 - wczasy rodzinne
 - szkolenia, konferencje, zjazdy integracyjne i motywacyjne
 - uroczyste kolacje, bankiety, imprezy plenerowe (ognisko z pieczeniem dzika, grill) i okolicznościowe
 - obsługę przewodnicką i pilotażową
 - wycieczki piesze i autokarowe na obszarze Bieszczadów i Pogórza Przemyskiego
 - wycieczki zagraniczne (do Lwowa i okolic, na Słowację)
 - masaż klasyczny, masaż relaksujący
 
Podczas pobytu na życzenie gości organizujemy:
 - wycieczki zagraniczne z przewodnikiem na zwiedzanie Lwowa
 - wycieczki piesze i objazdowe z obsługą przewodnicką i pilotażową
 - naukę jazdy konnej, oraz naukę jazdy na nartach pod opieką licencjonowanych instruktorów
 - ogniska z pieczeniem barana, prosiaka, obsługą muzyczną
 - bankiety, dyskoteki, pobyty świąteczne, sylwestrowe
 - wspólna zabawa przy ognisku lub grillu
 - miłośników jazdy konnej zapraszamy do odwiedzenia stadniny
 - zabawa strzelecka" Paint - Ball
 - wyścigi terenowe – Quady
 - loty widokowe nad Bieszczadami
 - rowerem po zdrowie
 - basen kryty 600 m od hotelu


SYLWESTER 2008 / 2009
 
Hotel Laworta*** w Ustrzykach Dolnych

Z myślą o naszych gościach przygotowaliśmy

„Szaloną piątą porę roku”,

dwa pięciodniowe turnusy wielkiego przełomu, które będą trwać nieprzerwanie

od 28 grudnia 2008 do 2 stycznia 2009 (I turnus)
od 30 grudnia do 4 stycznia 2009 (II turnus)

Przed nami z pewnością najbardziej niepowtarzalna i szampańska
Noc Sylwestrowa 2008 / 2009 roku!

Będzie wesoło i wystrzałowo, będzie grała orkiestra, więc już dziś zaplanuj z nami i rezerwuj Sylwestra!

 

28.12-02.01.2009

30.12-04.01.2009

28.12.2008


Przyjazd i zakwaterowanie gości
Na rozgrzewkę i dobry początek polecamy
Rozgrzewającą do samych kosteczek KAWĘ PO IRLANDZKU
- Obiadokolacja w godz. od 16.00 – 22.00
Potrawy kuchni bieszczadzkiej
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa jarzynowa, schab po chłopsku
ziemniaki opiekane, zestaw surówek, sok
 

30.12.2008


Przyjazd i zakwaterowanie gości
Na rozgrzewkę i dobry początek polecamy
Rozgrzewającą do samych kosteczek KAWĘ PO IRLANDZKU
- Dyskoteka na góralską nutę do białego rana godz. 19.00
* herbatka z prądem
* Prezentacja WIECZORU SZKOCKIEGO POŁĄCZONEGO Z BANKIETEM I DJ
Degustacja wykwintnych, słodowych i zbożowych gatunków whisky, które tworzą unikatową kompozycję smaków i aromatów Whisky Johnny Walker
Menu:
Danie główne: grillowany oscypek z żurawiną, chleb ze smalcem, kwaśnica z żeberkiem, ziemniaki pieczone, zestaw surówek
Zakąski zimne: sałatka, wędliny, śledź po polsku
Napoje: kawa lub herbata, piwo 0,5l
Dodatki: pieczywo

29.12.2008


- Śniadanie – bufet szwedzki godz. 8.00 – 10.00
Dla każdego coś dobrego - czyli stoły szwedzkie – zimne i ciepłe zakąski, na których znajdą Państwo między innymi: sałatki, pasty, wędliny, sery różnego gatunku, jajka faszerowane, dżemy, żurek, jajecznice, kiełbaski
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
W ramach czasu wolnego proponujemy:
- wyjście na Krytą Pływalnie „DELFIN” (godz. otwarcia 10.00-14.00),
- wyciągi narciarskie na górze Laworta lub Gromadzyń*
Ponadto do dyspozycji Państwa w ramach pakietu na terenie hotelu znajduje się:
- siłownia,
- sauna,
- bilard.*
- Obiadokolacja godz. 16.00 – 18.00
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa pieczarkowa, sznycel górski, talarki ziemniaczane, zestaw surówek, sok
- Godz.18.00 zapraszamy na kulig z pochodniami w blasku księżyca
 

31.12.2008


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 14.00
- Obiad w godz. 14.00 – 16.00
Potrawy kuchni świata
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: barszcz ukraiński, ziemniaczki z wody po słowacku, karkówka po węgiersku, sałatka pekińska z sosem vinegrette, sok
- Godz. 20.00
Oficjalne rozpoczęcie Gali Sylwestrowej
Będą płonąć sztuczne ognie, a już płynie muzyka, słychać - idzie Nowy Rok, stary - już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana!
- 20.00 Bal Sylwestrowy przygotowany specjalnie dla dzieci do 12 lat – pod opieką animatorki

KONKURSY I ZABAWY

O oprawę artystyczną zadba zespół muzyczny. Bogate menu sylwestrowe, przygotowane przez naszego Szefa Kuchni, zaspokoi gusta niejednego konesera sztuki kulinarnej.
O północy z lampką szampana, w blasku sztucznych ogni powitamy Nowy 2009Rok!

Welcome Drink godz. 20.00
Aperitif

Przystawka: Tatar z łososia

Danie główne:

Zupa krem z drobiu z ziołową grzanką
Soczyste polędwiczki na grzybowym risotto z serem Gorgonzola,
Mięso po francusku
Kluski śląskie z bukietem surówek: marchew, seler, zielona sałata

Dania ciepłe:
Sztufada wołowa, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Płonąca niespodzianka (szynka po staropolsku z kaszą wiejską i surówką z modrej kapusty)
Gulasz węgierski
Barszcz czerwony czysty z ptysiami faszerowanymi

Bufet zimny:
Udziec wędzony
Sum na warzywach pod auszpikiem
Półmisek wędlin wiejskich
Platery mięs pieczonych (karkówka duszona w piwie, boczek faszerowany ziołami, schab w galarecie, galantyna drobiowa z dresingami smakowymi)
Śledzie po polsku i śledzik po kaszubsku
Pomidorki faszerowane z serem mozzarella
Pasztet z chrzanem i żurawiną
Deska serów
Galaretka drobiowa
Sałatka staropolska, z pieczarek, warstwowa

Bufet słodki:
Ciasta regionalne

Napoje serwowane podczas kolacji:
Wódka Pan Tadeusz 250ml/osobę
Wino musujące 1 butelka na cztery osoby
Napoje gazowane coca-cola, sprite, fanta, woda mineralna, sok owocowy bez ograniczeń, kawa lub herbata bez ograniczeń
Wino wytrawne czerwone z beczki bez ograniczeń

30.12.2008


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
Dyskoteka na góralską nutę do białego rana godz. 19.00
* herbatka z prądem
* Prezentacja WIECZORU SZKOCKIEGO POŁĄCZONEGO Z BANKIETEM I DJ
Degustacja wykwintnych, słodowych i zbożowych gatunków whisky, które tworzą unikatową kompozycję smaków i aromatów Whisky Johnny Walker
 

Menu;
 

Danie główne:

grillowany oscypek z żurawiną, chleb ze smalcem, kwaśnica z żeberkiem, ziemniaki pieczone, zestaw surówek
 

Zakąski zimne:

sałatka, wędliny, śledź po polsku
 

Napoje:

kawa lub herbata, piwo 0,5l
 

Dodatki:

pieczywo

01.01.2009


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 9.00 – 11.00
- Obiad w godz.13.00 – 16.00
Potrawy kuchni polskiej


Menu:

rosół z makaronem, kotlet schabowy
ziemniaki z wody, zestaw surówek, sok

- O godzinie 18.00 zapraszamy na „Ucztę Wędrownika”
ognisko i niezwykłe Fire Show

Menu:

grochówka / bigos, chleb ze smalcem, kiełbasa, szaszłyk, ogórki kiszone, ketchup, musztarda, kawa, herbata

31.12.2008


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 14.00
- Obiad w godz.14.00 – 16.00

Potrawy kuchni świata
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: barszcz ukraiński, ziemniaczki z wody po słowacku, karkówka po węgiersku, sałatka pekińska z sosem vinegrette, sok

Godz. 20.00
Oficjalne rozpoczęcie Gali Sylwestrowej

Będą płonąć sztuczne ognie, a już płynie muzyka, słychać - idzie Nowy Rok, stary - już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana!

- 20.00 Bal Sylwestrowy przygotowany specjalnie dla dzieci do 12 lat – pod opieką animatorki

KONKURSY I ZABAWY


O oprawę artystyczną zadba zespół muzyczny. Bogate menu sylwestrowe, przygotowane przez naszego Szefa Kuchni, zaspokoi gusta niejednego konesera sztuki kulinarnej.
O północy z lampką szampana, w blasku sztucznych ogni powitamy Nowy 2009Rok!

Welcome Drink godz. 20.00
Aperitif

Przystawka:
Tatar z łososia

Danie główne:
Zupa krem z drobiu z ziołową grzanką
Soczyste polędwiczki na grzybowym risotto z serem Gorgonzola,
Mięso po francusku
Kluski śląskie z bukietem surówek: marchew, seler, zielona sałata

Dania ciepłe:
Sztufada wołowa, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Płonąca niespodzianka (szynka po staropolsku z kaszą wiejską i surówką z modrej kapusty)
Gulasz węgierski
Barszcz czerwony czysty z ptysiami faszerowanymi

Bufet zimny:
Udziec wędzony
Sum na warzywach pod auszpikiem
Półmisek wędlin wiejskich
Platery mięs pieczonych (karkówka duszona w piwie, boczek faszerowany ziołami, schab w galarecie, galantyna drobiowa z dresingami smakowymi)
Śledzie po polsku i śledzik po kaszubsku
Pomidorki faszerowane z serem mozzarella
Pasztet z chrzanem i żurawiną
Deska serów
Galaretka drobiowa
Sałatka staropolska, z pieczarek, warstwowa

Bufet słodki:
Ciasta regionalne

Napoje serwowane podczas kolacji:
Wódka Pan Tadeusz 250ml/osobę
Wino musujące 1 butelka na cztery osoby
Napoje gazowane coca-cola, sprite, fanta, woda mineralna, sok owocowy bez ograniczeń, kawa lub herbata bez ograniczeń
Wino wytrawne czerwone z beczki bez ograniczeń

02.01.2009


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
- Obiadokolacja w godz. 16.00 – 18.00
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa pieczarkowa, sznycel górski, talarki ziemniaczane, zestaw surówek, sok


 

01.01.2009


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 9.00 – 11.00
- Obiad w godz.13.00 – 16.00
Potrawy kuchni polskiej


Menu:

rosół z makaronem, kotlet schabowy ziemniaki z wody, zestaw surówek, sok

- O godzinie 18.00 zapraszamy na „Ucztę Wędrownika”
ognisko i niezwykłe Fire Show

Menu:

grochówka / bigos, chleb ze smalcem, kiełbasa, szaszłyk, ogórki kiszone, ketchup, musztarda, kawa, herbata

03.01.2009


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00
- Czas wolny godz. 10.00 – 16.00
- Obiadokolacja w godz. od 16 – 18.00

Potrawy kuchni bieszczadzkiej
Szef kuchni poleca, czyli Menu Dnia: zupa jarzynowa, schab po chłopsku
ziemniaki opiekane, zestaw surówek, sok
- Godz.18.00 zapraszamy na kulig z pochodniami w blasku księżyca

02.01.2009


- Śniadanie „stół szwedzki” w godz. 8.00 – 10.00

Wykwaterowanie i pożegnanie
 

04.01.2009


- Śniadanie – bufet szwedzki godz. 8.00 – 10.00

Wykwaterowanie i pożegnanie
 

 

Ceny:

- Nocleg w pokoju 2 os. – tylko 1250zł/os.!

- Nocleg w pokoju 3os. – tylko 1200zł/os.!
- Nocleg w pokoju 3 os wykorzystywanym przez 2 os – tylko 1350zł/os.!
- dzieci do lat 2: gratis!
- dzieci od 2 lat do 12lat: 650zł/os.!

 

Informacje:
- dzieci do lat 2 pobyt bezpłatny bez świadczeń (łóżko i wyżywienie)
- dzieci od 2 do 12 lat ½ ceny za pobyt (wyżywienie)
- szczegółowych informacji udziela oraz zapisy na kulig prowadzi Recepcja
 

 

  

   

      


Strona główna - Mapa portalu - O Nas... - Współpraca - Reklama - Praca - Forum EcoTravel - Linki Kontakt


Link Exchange: Jurajska Przygoda | Ojców | Parki Narodowe | Pieskowa Skała | Noclegi | Bilety Promowe | Bilety Lotnicze | Obozy |

Kolonie | Kolonie Letnie | Wycieczki Objazdowe | Promy | add link...


Copy Rights by EcoTravel 2002-2009  All Rights Reserved